استاندار خوزستان: باید کارون رونق خود را دوباره پیدا کند/ کارخانه‌ها باید به سمت آب‌های نامتعارف بروند


ارسال شده در تاریخ :
استاندار خوزستان: باید کارون رونق خود را دوباره پیدا کند/ کارخانه‌ها باید به سمت آب‌های نامتعارف بروند

ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان با بیان اینکه ما باید رودخانه‌ها را حفظ و حراست کنیم، گفت: باید کارون رونق خود را دوباره پیدا کند.


سید محمدرضا موالی‌زاده امروز، چهارشنبه ۲۴ بهمن، در حاشیه اولین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران در اهواز با قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این همایش اظهار کرد: نکته اول در ارتباط با شرایط کلی کشور است که بهرحال اگر از مرز جنوب شرقی کشور تا کل کشور حرکت کنیم و دور کامل بزنیم می‌بینیم در یک جاهایی با مشکلاتی از حیث ورود آب به کشور مواجه هستیم و میزان ورودی آب به کشور اساسا کاهش پیدا کرده است. 

وی با اشاره اینکه کشور ما نسبت به میانگین جهانی یک کشور کم آب و کم بارش است، افزود: در این زمینه بحث توجه به دیپلماسی آب و سدهایی که در اطراف کشور ما ساخته شده و باعث می‌شود ورود آب به عرصه کشور کاهش پیدا کند
ضروری است. 

موالی‌زاده در ادامه در راستای بحث مدیریت منابع آبی کشور به بخش کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: در این زمینه حتماً باید برای بخش کشاورزی که حدود ۹۰ درصد مصرف آب ما در این بخش است فکری کنیم. 

وی ادامه داد: بحث الگوی کشت، بحث مدل‌های آبیاری و آموزش‌های موردنیاز مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. 

موالی‌زاده اظهار کرد: نکته دیگر این است که ما باید رودخانه‌ها را حفظ و حراست کنیم. وقتی از رودخانه کارون صحبت می‌کنیم صرفا از یک جریان آبی صحبت نمی‌کنیم و در واقع این رودخانه با هویت ما پیوند خورده است. 

وی افزود: کارون نه از درون شهر ما بلکه از میان زندگی ما می‌گذرد. ما با کارون و رودخانه‌های استانمان یک رابطه عاطفی و هویتی داریم. بنابراین باید تلاش کنیم تا جایی که ممکن است کارون رونق بهتری پیدا بکند. 

استاندار خوزستان با اشاره به آب بالادست رودخانه کارون و انجام مطالعاتی برای این منابع آبی گفت: خروج این آب‌ها از استان باعث خواهد شد آورد رودخانه‌های ما به درون استان کاهش پیدا کند و این شکل خوبی نیست و باید مدیریت بکنیم.

وی بیان کرد: باید کارون رونق خود را دوباره پیدا کند. یک جاهایی لازم است لایروبی انجام شود. یک جاهایی لازم است حجم ورود آب به درون استان افزایش پیدا کند یعنی میزان برداشت آب از بالادست کاهش یابد. 

موالی‌زاده گفت: همچنین کارخانه‌های ما باید به سمتی بروند که دیگر آب خام از رودخانه‌ها بر ندارند و کاری که ان‌شاءالله صورت خواهد گرفت این است که ما پساب را به کارخانه بفروشیم و کارخانه به سمت آب‌های نامتعارف و بازچرخانی آب برود.

وی بیان کرد: باید کارون و دیگر رودخانه‌های ما مانند کرخه، دز، مارون و جراحی بتوانند شکل و شرایط بهتری پیدا کنند. 

وی با بیان اینکه توسعه مرزهای دانش از طریق ارائه یافته‌های جدید و تبادل اطلاعات و یافتن راهکارهای کاربردی برای حل مسائل و چالش‌های موجود دو کاربرد مهم همایش‌های علمی است‌، گفت: امیدواریم  نتایج این همایش با رویکرد حل‌المسائلی، به ارائه راهکارهای عملی و موثر برای بهبود وضعیت منابع آب استان و کشور منجر شود و برای مردم آورده داشته باشد. 

انتهای پیام



محل برگزاری همایش

آدرس محل برگزاری:
اهواز - گلستان - بلوار کارگر - گیت بوستان - سالن همایش های بین المللی بوستان

ساعت پذیرش 7:45

مشاهده نقشه گوگل

لینک سامانه ها






رویداد ایده محوری

بازدید های جانبی همایش

فایل های مورد نیاز

آدرس دبیرخانه

دبیرخانه علمی: دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده مهندسی آب و محیط زیست
دبیرخانه اجرایی: دانشگاه شهید چمران اهواز، خیابان استاد یوسف بیات فر، ساختمان مرکز رشد واحدهای فناور، واحد 14
اطلاع رسانی: 09020852097
ایمیل: irhwrscu@gmail.com

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)